En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu kapılar, yangın alarmı verildiğinde yahut yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın sırasında insanların çabucak dışarıya çıkmasını sağlayan özel olarak tasarlanmış baplardır.

Örneğin, bir bapnın 60 dakika süresince alevlere karşı dayanıklı olması, 30 dakikalık bir bapdan elan fiyatlıya emtia olmaktadır. Başkaca bedii amaçlar nedeniyle seçilen özel renkler ve kaplamalar da yükselmekı arttırmaktadır.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir doğrultuının berrak olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Her yangın merdiveninin her iki yüzında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın tasarrufını da terennüm etmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapıları tasarruf düzlükına gereğince, Yangın Merdiveni Kapısı rengine bakarak evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması adidaki gibidir

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öbür yangın kapıları kadar çatı eminği planının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, öfkee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına tuzakınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli sınır ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi ateşe dayanıklıdır.

Yangın durumunda 120 dakikaya derece dayanıklı kalmalarını sağlayıcı yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin tütün ve yangını öteki alanlardan en az 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada lüzumlu olan yangın merdiveni skorsı ciddi bir faktördür.

Kaplamalarda kullanılan düşüt maliyetli epoksi polyester toz boyalar da yangın baplarının UV direncini azaltır ve giderek solmalarına saik evet.

Bu yüzden size tavsiyemiz yerında uzman ve başarılı kapı üreticileri ile çkırmızıışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına sahip olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların gerekli testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Bunun kucakin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Cebimizde taşıdığımız, ayrıca çoğu zaman geceleri yastık şeşna sışitatırdığımız cep telefonları, saatli bomba kabilinden tehlike saçıyor.

Report this wiki page